Op zondag 02 juli 2017 sloot Schaakclub Leopoldsburg het schaakseizoen in schoonheid af met een barbecue voor zowel leden als niet-leden.
Door de last minute deelname van de familie Akulov aan het Belgisch Kampioenschap Schaken in Niel werd de simultaanschaak "Lev daagt je uit" geschrapt en was er geen Russisch tintje aan de rijkelijk gevulde barbecuetafel.

Net als vorig jaar, kwamen er zowel schakers als niet-schakers naar de "Vriendenkring Paracommando", maar dit jaar bleef het totaal aantal deelnemers beperkt tot 21.
Vermoedelijk zitten het Belgisch Kampioenschap en Grand Chess Tour hier voor iets tussen ...
De aanwezigheid van Pavel Englicky, voorzitter van de Schaakliga Limburg, was dan weer een aangename verrassing!

Dit jaar begon alles met het rechtzetten van een tent op woensdag 28 juni 2017, gevolgd door boodschappen en voorbereidingen op zaterdag 01 juli 2017 om uiteindelijk op 02 juli 2017 van 's morgens 0900hr in de weer te zijn voor een geslaagd ledenfeest.
Om 1130Hr vond er eerst nog een ledenreceptie plaats, maar vanaf 1200Hr was iedereen welkom. Omstreeks 1230Hr werd er uiteindelijk aangeschoven voor een heerlijke maaltijd gevolgd door een lekker ijsje met vers fruit en chocoladesaus!

Aangezien de jeugd na de maaltijd al vlug verstoppertje begon te spelen en de volwassenen gezellig nakeuvelden met een volle maag, werden de schaakborden dit jaar niet boven gehaald.
Het feit dat iedereen 's avonds toch wel tevreden terugblikte op deze barbecue, bewijst dat er niet altijd schaakborden moeten zijn om een leuke namiddag te hebben in een schaakclub.