In Landen wordt de laatste ronde gespeeld de laatste jaren.

Robert Pools kwam goed uit de opening tegen Robert Schuermans, maar een iets te optimistische twaalfde zet bracht hem in grote moeilijkheden waar uiteindelijk geen oplossing voor gevonden werd. Zo werd Robert Schuermans opnieuw verdiende toernooi winnaar, een dikke proficiat!! In een symmetrische Engelse partij verloor Leo Heylen snel de weg tegen een oppermachtige Michel Vandecan.

Toren eindspelen zijn altijd zeer moeilijk dat ondervond Rudi Indemans tegen Piet Ulburghs. Op de 61ste zet miste Piet zijn laatste kans op remise, maar Rudi en Piet speelden meer dan een uur alleen terwijl de anderen (ongeduldig) naar hun partij aan het kijken waren.

Freddy Charles tegen Herman De Wel, Luc Geerts tegen Jos Berta en Daniel Vercauteren tegen Willy Swijsen kozen voor een remise in de hoop snel naar huis te kunnen L.

Jaak Berben kon zijn blazoen wat oppoetsen door winst tegen Sylvain Marmenout na diens blunder op de 39ste zet. Ook Benito Sarrechia liet na de blunder Pd8?? geen spaander heel van de stelling van Heinz Bork. Al snel deed Johnny Cleuren inbraakpogingen in de Colle van Peter Vermeulen die hem uiteindelijk geen windeieren legden . Roger Jacobs vond het tijd dat hij ook nog eens een punt oogstte. Met een moedig stukoffer lokte hij de koning van Wim Bastiaansen in het veld wat voldoende bleek om de winst op te eisen.

Fernand Jordens had terug zijn e4 gevonden tegen Ernesto Bigi. Ernesto is ook niet zo snel bang en bood stevig weerstand, maar zoals meestal is degene die de laatste fout maakt de pineut, wat Fernand als een tevreden man het toernooi liet besluiten.

Bij de prijsuitreiking begon de toernooileider met een mea culpa te slaan. De prijzen van het seizoen 2015-2016 waren nog niet uitgedeeld en dit werd dan rechtgezet. Daarna kreeg iedere deelnemer een naturaprijs en konden zij die goed gepresteerd hadden, nu al hun prijs in ontvangst nemen. M.a.w. niets dan blije gezichten. Hopelijk kan iedereen volgend seizoen opnieuw spelen en komen er nog anderen bij. Tot een volgende gelegenheid, zoals het Paasrapid op Paasmaandag 17 april te Heppen of de gemeenschappelijke 9de ronde van de Limburgse Interclubs op vrijdag 12 mei te Hasselt.

Koerier

Back to top