Toernooien

De uitslagen en stand van en na de tweede ronde zijn gepubliceerd in het menu LIK & LIK 50+.

Ook de paringen van de derde ronde kan je hier terugvinden. Deze ronde wordt gespeeld op dinsdag 12/12/2017 om 14.00 uur in 't Pelterke, Jeugdlaan 4, 3900 OVERPELT

We zijn weer met een aardig groepje om ons toernooi op gang te zetten en we mogen Jos Pots terug verwelkomen als arbiter, wat betekent dat het beter gaat met zijn gezondheid.

Robert Schuermans moest daarentegen de eerste ronde missen wegens doktersbezoek, hopelijk niets ernstig.  Een ander opmerkelijk feit is de eerste deelname van onze nationale toernooileider, nu begint hij ook echt oud te worden of niet?

De eerste … Lees het volledige artikel: 466 woorden

Traditioneel op de eerste zondag van het nieuwe seizoen vindt het Michel Szostek Memorial plaats. Dit seizoen (2017-2018) vormde geen uitzondering op deze regel. Reeds voor de 22ste keer eerde de club één van haar stichters met een rapidtoernooi op zondag 3 september. Ook omdat vanaf 1 juli de nieuwste FIDE-regels van kracht zijn, lichtte toernooi- en wedstrijdleider Luc Cornet de deelnemers in het kort enkele nieuwigheden toe. Het belangrijkste … Lees het volledige artikel: 562 woorden

Op zondag 02 juli 2017 sloot Schaakclub Leopoldsburg het schaakseizoen in schoonheid af met een barbecue voor zowel leden als niet-leden.
Door de last minute deelname van de familie Akulov aan het Belgisch Kampioenschap Schaken in Niel werd de simultaanschaak "Lev daagt je uit" geschrapt en was er geen Russisch tintje aan de rijkelijk gevulde barbecuetafel.

Net als vorig jaar, kwamen er zowel schakers als niet-schakers naar de "Vriendenkring Paracommando", … Lees het volledige artikel: 248 woorden

Zaterdag 10 juni was het zo ver. Al voor de zevende keer organiseerde NSK haar Open Rapid in Neerpelt. Het was deze keer met een bange hart want inschrijvingen kwamen heel traag op gang. Uiteindelijk kwamen 20 spelers opdagen, 12 volwassenen en 8 jeugdspelers waarvan 7 uit Neerpelt zelf. Misschien moet de voorzitter voor volgend jaar nadenken over een betere datum, aan de prijzen ligt het lage opkomst niet. Er … Lees het volledige artikel: 224 woorden

Dankzij de steun van 6de Groep Communicatie- en Informatiesystemen kon op 19 mei 2017 het Belgian Military Chess Event voor het tweede jaar op rij doorgaan in Kwartier “Majoor HOUSIAU” te Peutie.

Teneinde dit schaaktornooi toegankelijker te maken voor actieve militairen met weinig of geen competitieve schaakervaring, werd dit jaar een apart recreantentornooi georganiseerd voor spelers met minder dan 1400 FIDE (internationale waardemeter).
Uiteindelijk meldden er zich 37 schakers (26 in … Lees het volledige artikel: 567 woorden

Koerier

Back to top