Op 26 december stapten verspreid over twee stations een verteller, een dief, Cupido, een ziener, twee weerwolven, een heks, een jager en twee gewone burgers op de trein richting Brugge. Drie uren later waren er verschrikkelijke moorden gepleegd, maar waren er ook prachtige koppeltjes gevormd en waren de redevoeringen à la Trump - Clinton in de strijd om de burgemeestersjerp legendarisch.

Dit had zomaar de hele synthese van deze 3daagse kunnen zijn. Waar er vroeger in de vrije tijd "gepresident" of "gekakkerlakt" werd, werd nu de hele tijd "geweerwolfd". Dit jaar bestond de groep uit de dames Eline-Hanne-Marte-Flore Gelders en Lisa Stynen en de heren Lev-Mikhail Akulov en Lowie Stanssens aangevuld met de begeleiders Jeroen Cillen en Luc Cornet.

Na een bustocht en extra wandeltocht richting de jeugdherberg werd de kamer ingericht. Enfin, het had toch een half uur nodig eer iedereen zijn/haar slaapplaats gevonden had. En zoals gewoonlijk, waren het de heren die moesten inbinden: een goede les voor later ...

Voor maandagnamiddag had Jeroen een spel voorbereid. De kinderen werden in 4 groepen van 2 ingedeeld. En één groep tegen een ander moesten ze spelletjes tegen elkaar uitvoeren. Hier heb ik het spel Solitaire Chess en Square4Chess leren kennen. Rond 18u hadden de meesten honger en werd in de stad iets gegeten. En 's avonds weeral weerwolven tot aan slapenstijd.

De dag erop moesten we pas tegen 12u daar zijn, maar om plaats te hebben, gingen we tegen 11u naar de schaaklocatie. Na het ontbijt en voor de tocht werd er, hoe kan het anders, geweerwolfd.

Na de partijen werd voor een (toch niet zonder slag of stoot) voor een plaatselijk etablissement gekozen en werd vooral door één begeleider vooral de wedstrijd Genk - Gent gevolgd. Daarna moesten we ons haasten, want er moest worden ... geweerwolfd. Dit was in de ontspanningsruimte. In tegenstelling met de dag ervoor zaten er nu wel andere mensen: twee ouders met twee meisjes van 17-18 jaar. Nadat we het eerste spel gedaan hadden, kwamen de meisjes vragen of dat ze met ons mochten meedoen. En zo waren er opeens twee burgers meer in Wakkerdam.

's Anderendaags moesten we na het ontbijt uitchecken en naar de toernooizaal gaan om de resterende partijen te spelen. 's Avonds moesten we na de prijsuitreiking ons haasten om de bus te nemen. In het station hadden we nog een belegd broodje gegeten en keerden we huiswaarts. En ook in de trein werd weeral geweerwolfd.

Kortom een prachtige weerwolf3daagse. Daarnaast heb ik het nog niet gehad over de schaakresultaten. Deze kunnen jullie vinden op http://www.jeugdschaakcriterium.be/Brugge. En de einduitslag van het Jeugdcriterium staat hier: http://www.jeugdschaakcriterium.be/node/182.

Ook eind van dit jaar gaan we weer terug naar Brugge. Zij die geïnteresseerd zijn, kunnen altijd Luc Cornet hiervoor contacteren.


Back to top